Împotriva episoadelor diareice la copii

Deşi am vrea să îi protejăm de orice pericol, se poate întâmpla că uneori, să nu reuşim. Copii au o viaţă activă şi plină de întâlniri neprevăzute, jucându-se alături de alţi copii, explorând lumea înconjurătoare. Sistemul lor imunitar este încă în formare. De aceea, se poate întâmpla ca uneori, viruşi, bacterii sau paraziţi să ajungă în interiorul tractului gastrointestinal al copilului, şi să provoace episoade diareice mai mult sau mai puţin severe.

În fapt, diareea este răspunsul firesc al organismului care încearcă să elimine germenii “neinvitați”. În mod normal, aceste episoade diareice pot avea o durată de câteva zile sau chiar o săptămână. Diareea apare deseori însoţită de vărsături, senzaţie de greaţă, disconfort abdominal şi deshidratare. De aceea, prima reacţie trebuie să aibă în vedere rehidratarea organismului folosind o soluţie orală de rehidratare, săruri de rehidratare sau alte metode de rehidratare lentă, care să asigure sursa de sodium, potasiu şi nutrienţi a organismului celui mic.   

O altă cauză a episoadelor diareice poate fi administrarea unor medicamente, între care antibioticele. Pentru oprirea diareei, în acest caz, se recomandă susţinerea microflorei bacteriene interne, în lupta cu germenii ce au ajuns în organism şi rehidratarea, prin metodele menţionate mai sus.

Pentru a menţine o floră bacteriană internă sănătoasă, asigură-te că îi oferi copilului tău o alimentaţie bogată în probiotice şi prebiotice. Cu cât diversitatea probioticelor şi culturilor bacteriene benefice organismului este mai mare, cu atât tractul gastrointestinal va fi mai sănătos, gata de a se apăra împotriva infecţiilor şi viruşilor, în viitor.

Pentru a preveni apariţia diareei, la copii, consultă medicul, în cazul unui tratament cu antibiotic şi cere recomandarea unui prebiotic, concomitent cu antibioticul prescris. Sau alege unul în care personal, ai încredere. Sanience îţi recomandă Cymbio ECOL.

Putere dublă în lupta cu viruşii, datorită acţiunii sinergice a două tipuri de probiotice (culturi lactice şi Saccharomyces) şi a fibrelor prebiotice.