Sensibilitatea colonului la copii

Alimentaţia nesănătoasă şi felul în care alegem să trăim fiecare zi au efecte asupra stării generale de sănătate a organismului. Mai ales în cazul celor mici, simptomele ce indică o disfuncţie a tractului gastrointestinal pot apărea în mod repetat, fără ca ele să se accentueze sau să evolueze într-o anumită direcţie. Constipaţia, diareea, balonarea sau disconfortul gastric pot să fie extreme de neplăcute pentru cel mic. Dacă apar în mod constant, cel puţin o dată pe săptămână, timp de mai bine de două luni, este posibil să aveţi un copil cu o sensibilitate crescută a colonului.

Starea de sănătate a tractului gastrointestinal este dată de echilibrul florei microbiene interne, ce se găseşte pe toată lungimea sa, începând cu cavitatea bucală şi teminând cu colonul. Atunci când echilibrul florei microbiene este tulburat, aceste simptome pot să apară. Tratamentul recomandat include şi administrarea de probiotice şi prebiotice, care să refacă flora intestinală.

Probioticele sunt organisme vii, bacterii sau alte tipuri de micro-organisme ce se găsesc în mod natural în tractul gastrointestinal. Studiile realizate până acum au arătat că probioticele reduc simptomele asociate unui colon sensibil, atunci când sunt incluse în alimentaţia copilului, în cantităţi suficiente.

Prebioticele sunt combustibilul ce ţine probioticele în mişcare. Acestea au nevoie să coexiste, pentru un tract gastrointestinal sănătos. Prezenţa lor aduce echilibrul şi dezvoltarea sănătoasă a florei microbiene interne.

Poţi, prin urmare, încerca noi reţete şi alimente care să ofere copilui tău o doză sănătoasă de probiotice. Astfel de alimente sunt băuturile fermentate în mod natural: miedul, chefirul, iaurtul, legumele fermentate în mod natural: varză murată, miso, murături făcute doar “cu sare”, tempeh, kimchi. Sau poţi să alegi un supliment alimentar de încredere.

Sanience a realizat un produs deosebit, ce conţine nu mai puţin de 7 tulpini probiotice diferite, în combinaţie cu prebioticele necesare. CYMBIO Kids – pentru sănătatea copilului tău.