Nattokinaza – aliatul inimii tale

Bolile cardiovasculare sunt cauza principală a mortalității, atât în rândul femeilor cât și în rândul bărbaților din întreaga lume. Lipsa exercițiului fizic, stresul, o dietă necorespunzătoare, mult prea bogată în grăsimi saturate, zahăr rafinat și mult prea săracă în fibre sunt principalele cauze a apariției acestor boli. Dacă adăugăm pe lista factorilor externi poluarea și fumatul excesiv, avem o imagine completă.

E drept că medicina modernă vine cu soluții salvatoare pentru orice problemă. Medicamente ce reduc nivelul colesterolului în sânge, medicamente ce subțiază sângele sau reduc tensiunea sângelui, intervenții chirurgicale ce curață arterele – toate pot fi un sprijin semnificativ în prelungirea vieții unui pacient. Dar niciuna din aceste soluții nu este lipsită de efecte secundare sau de riscuri.

Corpul nostru produce mai bine de 20 de enzime diferite, responsabile pentru coagularea sângelui, în caz de necesitate. Însă doar o enzimă – plasmina – este produsă pentru dizolvarea cheagurilor de sânge. Pe măsură ce îmbătrânim, producția de plasmină scade și, mai mult, crește producția de fibrinogen – proteină responsabilă pentru formarea cheagurilor de sânge.

Pentru a beneficia de un sistem cardio-vascular sănătos, cea mai bună soluție este menținerea unui stil de viață echilibrat și folosirea unor suplimente alimentare care să sustină și să îmbunătățească activitatea sistemului circulator. Cunoaștem felul în care o dietă echilibrată și săracă în grăsimi saturate, exercițiile fizice regulate și renunțarea la fumat pot să asigure absența evenimentelor cardio-vasculare nedorite. Ce putem însă face în plus?

Descoperirile medicale din ultimii ani ne oferă noi posibilități. Este cazul super-enzimei ce dizolvă cheagurile de sânge, descoperită de doctorul japonez Hiroyuki Sumi, de la Universitatea din Chicago. După mai mulți ani de cercetări în domeniu, doctorul a observant că enzima prezentă în Natto – un fel de brânză făcută din soia, specific japoneză – a reușit să dizolve complet un cheag de sânge. A numit enzima descoperită Nattokinaza, care înseamnă – enzimă din natto.

Nattokinaza ajută corpul să își dezvolte o abilitate puternică de a dizolva cheagurile de sânge ce pot să provoace un atac de cord sau un atac cerebral. Nattokinaza normalizează presiunea arterială, previne apariția cheagurilor de sânge prin stimularea producției de plasmină și a altor agenți cu același rol – cum este urokinaza – și dizolvă fibrina.

Sanience a creat AspiVita100 – produsul ce conține Nattokinaza 100mg – alternativa naturală, lipsită de efecte secundare, pentru menținerea sănătății aparatului circulator.