Despre alimentatia sanatoasa

Aşa cum spunea Hipocrate, părintele medicinei, sănătatea este o comoară pe care puţini ştiu să o preţuiască, deşi aproape toţi se nasc cu ea.
Stresul de zi cu zi al omului modern, nenumăratele lucruri de făcut cu care trebuie să „jonglăm”, programul de la care suntem fortati sa ne abatem, toate acestea ne consumă din energia vitală şi din timpul pe care am vrea să-l dedicăm relaxării, familiei, prietenilor şi, desigur, protejării sănătăţii noastre.

Îndelungate cercetări ştiinţifice au ajuns la o concluzie comună, şi anume că starea noastră de sănătate depinde în foarte mare măsură şi de alimentaţie. Cu alte cuvinte, suntem ceea ce mâncăm.
De aceea, este foarte important să devenim conştienţi de acest lucru şi să alegem alimentele potrivite pentru a ne păstra în formă.
Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), o alimentaţie echilibrată contribuie la protecţia împotriva malnutriţiei în toate formele sale, precum şi împotriva bolilor netransmisibile ce includ diabetul, bolile cardiovasculare, infarctul miocardic şi cancerul.

De asemenea, oamenii de ştiinţă au accentuat faptul că o alimentaţie pe bază de legume, fructe, cereale bogate în fibre, cu includerea unor cantităţi moderate de peşte, ouă şi lactate este asociată cu un risc mult redus de boli cardiovasculare. În schimb, mâncărurile procesate, consumul mare de sare, dulciurile şi carnea roşie fac mai mult rău decât bine, de aceea este recomandabil să le evităm.

 Cele mai interesante şi utile descoperiri din domeniul nutriţiei sunt alimentele-minune, adevărate izvoare de sănătate pentru organismul nostru. Un astfel de aliment-minune îl reprezintă krillul – un crevete polar care trăieşte în cele mai curate ape ale planetei. Uleiul de culoare roşie pe care îl stochează acest crevete are proprietăţi remarcabile de normalizare a colesterolului şi trigliceridelor, păstrând în acelaşi timp tinereţea celulară, buna funcţionare a ficatului şi a sistemului nervos. Totuşi, pentru a observa efectul benefic, ar trebui să consumăm cantităţi foarte mari de krill, iar gustul său specific nu este deloc plăcut.

Sanience îţi aduce soluţia perfectă: Korill – cel mai pur şi concentrat ulei de krill, eficienţă demonstrată clinic în reglarea colesterolului şi trigliceridelor: este mai eficient decât Omega clasic (*activitate antioxidanta ORAC). Fără reflux gastric neplăcut!

Află mai multe despre Korill