Cum poti scapa de infecția urinară?

Infecţia urinară a devenit una dintre cele mai comune infecţii ale zilelor noastre, mai des întâlnită decât infecţiile respiratorii care fac atâtea probleme în sezonul rece. Statisticile spun că una din două femei va suferi o infecţie urinară la un moment dat, de-a lungul vieţii, pentru că aparent, femeile sunt predispuse infecţiei tractului urinar (pe scurt, ITU) prin însăşi anatomia aparatului excretor.

Cauzele principale ale apariţiei acestei infecţii se numără pe degetele de la o mână:

  • Anatomia aparatului urinar
  • Dezechilibrul florei bacteriene
  • Consumul scăzut de lichide
  • Urinările rare
  • Purtarea lenjeriei necorespunzătoare

Unele din aceste cauze pot părea puţin credibile, la prima vedere. Însă, la o analiză mai atentă, se observă un ciclu repetitiv periculos pentru sănătatea aparatului urinar. Un sistem imunitar scăzut, predispus la infecţii nu este o cauza, ci un efect al factorilor externi – împreună cu lipsa unei rutine corecte de menţinere a igienei şi a unei alimentaţii necorespunzătoare.

Pentru a evita apariţia şi mai ales reapariţia unei infecţii urinare, câţiva paşi simpli trebuie urmaţi în mod consecvent.

  1. Urinati fecvent – ori de câte ori simţiţi nevoia de a urina, fără a amâna – golirea frecventă a vezicii urinare asigura menţinerea unui nivel normal de bacterii în interior şi împiedică înmulţirea lor. Urinatul după actul sexual poate proteja vezica urinară şi uretra de potenţiale infecţii urinare.
  2. Ştergeţi din faţă în spate, atunci când urinaţi, evitând mişcarea în sens invers. Astfel, bacteriile din zona anusului nu riscă să ajungă în dreptul deschiderii uretrei. Menţineţi rutina şi atunci când vă spălaţi.
  3. Beţi apă suficientă – începeţi cu un pahar de apă în plus în fiecare zi şi nu uitaţi să beţi multă apă atunci când faceţi sport.
  4. Folosiţi lenjerie intimă din bumbac (100% bumbac) şi evitaţi purtarea hainelor din materiale sintetice, mulate pe corp, ce nu permit o ventilaţie corectă şi duc la menţinerea unei umidităţi ridicate în acesta zonă.
  5. Includeţi probioticele şi prebioticele în dieta zilnică. Pentru a evita dezechilibrul florei bacteriene, trebuie să căutăm să include probioticele în alimentaţia noastră. Fie în mod natural, fie folosind un supliment nutritiv.

 

De aceea, Sanience s-a gândit la o combinaţie ideală de probiotice, prebiotice şi extract de merişor – Urobiotic Forte este recunoscut pentru ameliorarea simptomelor ITU şi pentru păstrarea sănătăţii tractului urinar.

URObiotic Forte conţine o formulă unică şi concentrată ce combină sinergic acţiunea a trei principii naturale: culturi probiotice vii, D-manoza şi extract de afin american, ce asigură o dublă protecţie a tractului urinar. Poate fi primul pas, pentru evitarea infecţiilor urinare.